İletişim Hattı +90(274) 412 7036
Haberler

DPÜ’de Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği Çalıştayı

  • 16.11.2018
  • gediztso

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği Stratejik Ortaklık ve Proje Çalıştayı düzenlendi.

DPÜ, Kütahya’nın sanayi gücüyle DPÜ’nün alanlarında uzman kişilerini bir araya getirerek ilimizde büyük bir iş birliği ve kalkınmayı hedeflediği Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği Stratejik Ortaklık ve Proje Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Kırmızı Salon’da düzenlenen çalıştaya, Kütahya Vali Yardımcıları Ali Bezirgan ve Halil İbrahim Ertekin Rektör Prof. Dr. Remzi Gören, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kaan Erarslan ve Prof. Dr. Şükrü Şentürk, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ayhan Gün, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Teknokent A.Ş. Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Abdullah Akbulut, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İleri Teknolojiler Merkezi Müdürü Doç. Dr. Gürsel Yanık ile Kütahya’daki Ticaret ve Sanayi Odalarının Yönetim Kurulu Başkanları ve üyeleri ile akademisyenler katıldılar. Odamızı Temsilen toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Vedat ÖZTÜRK, Meclis Başkanı Cafer GÜNEŞ, Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Ali Rıza GÜNEŞ, Yılmaz ÖZEN, Üye İbrahim ABA, Gediz OSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim BAŞOL ve üyelerimiz katıldı.

Rektör Prof. Dr. Remzi Gören açılış konuşmasında bir gün önceki Gediz ziyaretleri sırasında ev sahipliği yapan Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim ve Meclisi ile sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine teşekkür ederek başladığı konuşmasında çalıştaya ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı:

Bilindiği gibi üniversiteler, bir yandan asıl ve öncelikli görevleri olan ülkelerin ihtiyaç duydukları nitelikli beyin ve işgücünün yetiştirildiği eğitim öğretim kurumlarıyken, diğer yandan bilimsel çalışmalarla, kültüre, sanata katkılarıyla şehirlerine değer katan, sosyal sorumluluklar üstlenen kurumlardır. Bununla beraber, üstlendikleri bu görevlerini ancak akademik ve idari güçleriyle orantılı olarak karşılayabilmektedirler.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, yeraltı ve yerüstü zenginliklere, somut ve somut olmayan kültürel mirasa, kadim kültüre, köklü geçmişe sahip zengin bir şehrin üniversitesidir. “Değer Katan Üniversite” sloganı ile eğitim öğretime devam eden üniversitemiz, son yıllarda kamu ve özel ayrımı yapmaksızın, şehrin tüm kurum ve kuruluşlarıyla iş birliklerini artırmış, önemli protokollere imza atmış, varlığıyla şehre katkısı hissedilen bir üniversite halini almıştır.

Bugün burada, yakın geçmişte başlamış iş birliğinin güzel meyvesini tadıyoruz. Hasat belki biraz zaman olacak, ama meyvenin ne kadar büyüyeceğini, ne zaman olgunlaşacağını oluşan iklim şartları belirleyecek. Meyvenin olgunlaşması için gerekli rüzgâr da, güneş de, su da bizim elimizde! Paydaşların estireceği rüzgâr en büyük itici güç olacaktır.

“KENDİ DEĞERLERİNİ ÖNE ÇIKARAN ŞEHİRLER, ÜNİVERSİTEYİ İTİCİ BİR GÜÇ OLARAK GÖRÜYORLAR”

Üniversitemiz, şehrimiz tarafından henüz daha keşfedilememiş bir zenginliğe sahiptir. Sadece ülkemizin farklı coğrafyalarından değil, İngilizceden Arap diline, Almancadan Kore diline, Rusçadan Çin diline dünyanın dillerini bilen, Balkanlardan Kafkasya’ya, Avrupa’dan Afrika’ya, Asya’dan Uzak Doğuya dünyanın her bir coğrafyasından gelen öğrenciler faydalanmasını bilenler için öğrenciden öte zenginliğimizdir. Yabancı uyruklu bu öğrenciler, öğrenciliklerinin yanında, sadece üniversitemizin değil şehrimizin de misafirleridirler. Sürekli artan ve yenilenen öğrencileriyle üniversitemiz, şehrin ulaşım kalitesinde, barınma ve hizmet kalitesinde doğrudan etkiye, çok güçlü itici güce sahiptir.

Şehrin üniversiteden beklentisini sadece ekonomi üzerine oturtması, üniversite üzerinde baskıya dönüşmektedir. İlçelerde okullarımızın olmasını, yaşamasını, tıpkı şehir merkezinde olduğu gibi kalkınmasına katkı sunmasını can-ı gönülden isteriz. Ama özellikle nüfusu küçük ilçelerde, üniversitenin şehrin geçim kaynağı olarak görülmesi, şehrin kendi öz değerlerini unutmasına, açığa çıkaramamasına, tembelliğe yol açmaktadır. Çavdarhisar Aizanoyi gibi bir geçmişi, Emet Bor gibi bir zenginliği, Gediz Murat Dağı ve Eski Gediz gibi bir değeri, Domaniç Hayme Ana gibi bir tarihi yeterince kullanamamaktadır. Kendi değerlerini öne çıkaran, harekete geçiren şehirler, üniversiteyi de kendine itici bir güç olarak gelişimine katabilmektedir.

“BU BİRLİKTELİK GELECEK ADINA UMUT OLACAK”

Bir düşüncemi paylaşarak konuşmama son vermek istiyorum. Uzak komşumuz Burdur’un “yeni bir Antalya” olma yolundaki ilerleyişini, küçük komşumuz Uşak’ın “yeni bir sanayi şehri” olma yolundaki yürüyüşünü, Afyon’un ise geldiği son noktayı sadece siyaseten açıklamanın, Kütahya’ya yapılacak en büyük haksızlıklardan biri olduğunu düşünüyorum.

Daha önce yapılanlar, bugün burada yapılmakta olan ve devam edecek sonuç odaklı birlikteliklerin, Kütahya için hayırlara vesile olacağını, halktaki “bitmişlik sendromuna”, “ne yapsak nafile anlayışına”, “mevcudu kabullenme sorununa” acil ve köklü çözüm olmasa dahi, gelecek adına umut olacağına inanıyorum.

Son söz olarak, bir tercih ya da takdirde bulunmanızı isterim: “Şehrine değer katan bir üniversiteye sahip olmak mı?” yoksa “üniversitesine değer katan bir şehre sahip olmak mı?” istiyoruz. Tercih te, takdir de sizin! Ben, her ikisini nasıl sağlarız bunu tartışalım derim. diyerek konuşmasına son verdi. Üniversitenin yaptığı sunumlar ve tanıtımın ardından sorunların ve çözüm önerilerinin tespiti yönüyle çalışmalar yapılarak çalıştay sona erdi. Program sonrası Üniversite gezisinin ardından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde yeniden bir araya gelen oda yönetim kurulları ile Rektör ve yaptıkları özel sohbette bölgesel sorunları konuşarak el birliği ile çözüm üretmek için çaba göstereceklerini ve sonuç odakları çalışmalar yapılması gerektiği hususunda fikir birliğine vardılar.

 

  • DPÜ’de Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği Çalıştayı
  • DPÜ’de Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği Çalıştayı
  • DPÜ’de Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği Çalıştayı
  • DPÜ’de Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği Çalıştayı
  • DPÜ’de Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği Çalıştayı

Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç
İletişim Tercihi