İletişim Hattı +90(274) 412 7036
Haberler

OSB'lerdeki Parsellere Bedelsiz Tahsis Düzenlemesi

  • 07.11.2018
  • gediztso

 

OSB'lerdeki Parsellere Bedelsiz Tahsis Düzenlemesi

Organize sanayi bölgelerinde yer alan parsellerin tamamen ve kısmen bedelsiz olarak tahsisi hakkındaki 14.05.2018 tarihli 2018/11773 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının eki Kararın 1. maddesinin 1. fıkrası, 01.11.2018 tarihli ve 300 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının eki ile, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak 2 Kasım 2018 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Yapılan değişiklikler; OSB’lerin yerli ve yabancı yatırımlar için cazibe merkezi haline geleceği ve düzenli sanayileşme yolunda hızla ilerleyerek ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşma noktasındaki kararlılığını ortaya koymaktadır.

 

Bu karar ile birlikte OSB’lerde bedelsiz arsa tahsisinin kapsamı genişletilmek suretiyle OSB’lerdeki boş parsellerin yatırıma daha hızlı bir şekilde kazandırılması, üretim ve istihdamın etkin şekilde arttırılması hedeflenmiştir. Buna göre; 4’ncü kademede yer alan ilçelerde de bedelsiz arsa tahsisi yapılabilecektir. 5 ve 6’ncı kademede bulunan ilçelerde mevcut “bedelsiz arsa” uygulamasına devam edilirken, 2 ve 3’ncü kademe gelişmiş ilçelerdeki OSB’lerde uygulanan indirim oranları artırılmıştır. Daha önce % 40 indirim oranına sahip 2’nci kademe ilçeler % 60’a, % 60 indirim oranına sahip 3’ncü kademe ilçeler de ise % 80’e çıkarılmıştır.

 

Son değişikliklerden sonra; Bölgemizde yer alan aktif OSB’lerden,

·         İscehisar Mermer İhtisas OSB, Şuhut OSB,  Karahallı OSB’deki parsel tahsisleri %100 indirimli olarak yani bedelsiz,

·         Bolvadin OSB, Dinar OSB, Emirdağ OSB, Sandıklı OSB ve Gediz OSB’deki parsel tahsisleri %80 indirimli,

·        Afyon Merkez OSB, Kütahya Merkez OSB, Kütahya Merkez 2. OSB, Tavşanlı OSB, Manisa Merkez OSB, Akhisar OSB, Salihli OSB, Turgutlu 1. OSB, Uşak Merkez OSB ve Uşak Deri Karma OSB’deki parsel tahsisleri %60 indirimli olarak yapılabilecektir.

 

TR33 Bölgesi’nde yer alan OSB’lerdeki parsel tahsis şartları aşağıda yer almaktadır:



#

Afyonkarahisar

Kütahya

Manisa

Uşak

2. Kademe

(%60 indirimli)

· Merkez OSB

· Merkez OSB

· Merkez 2. OSB

· Tavşanlı OSB

· Merkez OSB

· Akhisar OSB

· Salihli OSB

· Turgutlu 1. OSB

· Akhisar Zeytin ve Zeytinyağı Türevleri OSB*

· Soma OSB*

 

· Merkez OSB

· Deri Karma OSB

3. Kademe

(%80 indirimli)

· Bolvadin OSB

· Dazkırı Dokuma ve Konfeksiyon OSB*

· Dinar OSB

· Emirdağ OSB

· Sandıklı OSB

· Gediz OSB

· Kula Deri İhtisas OSB*

-

4. Kademe

(%100 indirimli)

· İscehisar Mermer İhtisas OSB

· Şuhut OSB

 

· Altıntaş Zafer OSB*

-

· Karahallı OSB

· Banaz OSB*

 

5. Kademe

(%100 indirimli)

· Merkez 2 OSB (Sinanpaşa)*

-

-

-

 

 

 

 

*OSB planlama aşamasında olup henüz parsel tahsisi yapılamamaktadır.

TR33 Bölgesi (Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak); sahip olduğu altyapı, ulaşım ve iş gücü imkânları ile yatırımcıların cazibe merkezi olma yolunda önemli adımlar atmıştır. Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerimizde bulunan Yatırım Destek Ofislerimiz aracılığıyla yatırımcılara ücretsiz danışmanlık hizmetini vermeye devam ediyor, yatırımcılara doğru ve güvenilir bilgileri sağlayarak yatırım yapmaları için gerekli her türlü desteği veriyoruz. Bu karar ile Bölgemizdeki OSB’ler çok daha cazip hale gelmiş olup yatırımcıları, Bölgemize yatırım yapmaya davet ediyoruz.

  • OSB'lerdeki Parsellere Bedelsiz Tahsis Düzenlemesi

Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç
İletişim Tercihi