İletişim Hattı +90(274) 412 7036
Haberler

GEDİZ TİCARET VE SANAYİ ODASI ORGAN SEÇİMLERİ VERGİ MÜKELLEFİYETİNE İLİŞKİN DUYURU

  • 22.08.2017
  • gediztso
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Oda ve Borsalar Organ Seçimlerinde, 5174 Sayılı TOBB Kanunu’nun 83. maddesi ve TOBB Organ Seçimleri Hakkındaki Yönetmeliğin ilgili maddeleri hükmü uyarınca Oda meslek komiteleri ve meclis seçimlerine seçmen sıfatıyla iştirak edebilmek için; gelir ve kurumlar vergisi mükellefi olmak şartı aranmaktadır.

Bu zorunluluk çerçevesinde, üyelerimizin vergi mükellefiyetine ilişkin Oda kayıtlarını 05 Eylül 2017 Salı gününe kadar hafta içi mesai saatleri arasında kayıtlarını incelemeleri ve hatalı kayıt varsa düzeltilmesi için firmaların dilekçe ile veya şahsen müracaatta bulunmaları gerekmektedir.

Bu düzeltme işlemi çerçevesinde; 5174 sayılı Kanunun 83. madde (f) bendi ve ilgili yönetmelik uyarınca seçme ve seçilme haklarının kaybolmaması için Odamıza daha önce hiç vergi numarası bildirmemiş üyelerimizin de öngörülen sürede Odamıza vergi hesap numaralarını bildirmeleri, vergiden muaf olan üyelerimizin (kooperatifler, vb.) vergiden muaf olduklarına ilişkin muafiyet belgelerini ibraz etmeleri gerekmektedir.

Vergi mükellefiyetiyle ilgili yukarıda belirtilen işlemler için öngörülen süre, 05 Eylül 2017 Salı Günü mesai bitiminde sona erecektir. Bu süre içerisinde kayıtlarını düzeltmeyen üyeler oda kayıtlarının doğruluğunu kabul etmiş sayılacaktır.

Tüm üyelerimize önemle duyurulur.

Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç
İletişim Tercihi